Tinnitus

Tinnitus is het horen van een piep, ruis, brom of fluit in 1 of beide oren of in het hoofd, zonder dat er een externe geluidsbron is. Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Zo’n 30% van alle mensen heeft tinnitus. Vooral bij mensen met slechthorendheid kan tinnitus zich voordoen, maar het is ook mogelijk wanneer er geen gehoorverlies is.
Oorzaken

Tinnitus kan verschillende oorzaken hebben: oorinfecties of ontstekingen, de ziekte van Ménière (chronische binnenoorontsteking), gehoorschade of plotselinge doofheid. Oorsuizen wordt ook genoemd als symptoom van hart- en vaatziekten of bloedarmoede. Er zijn veel verschillende oorzaken bekend. Lang niet altijd is het oor verantwoordelijk, stress of medicijnen kunnen ook de oorzaak zijn.

Oplossingen

Een echte oplossing voor tinnitus is helaas nog niet gevonden. Heeft u last van oorzuizen? Kom dan eens bij ons langs. Onze audiciens kunnen uw tinnitus in kaart brengen en de mogelijkheden van oplossingen met u bespreken. Er zijn namelijk wel middelen om de tinnitus te verlichten of aangenamer te maken. Een maskeerder of hoortoestel kan u wellicht helpen. Onze audiciens kijken graag wat ze voor u kunnen betekenen.