Verhoeven Hoorcomfort

Je hoortoestel schoonmaken

Terug naar overzicht/Blog

Je hoortoestel schoonmaken

Je hoortoestel schoonmaken is belangrijk en eigenlijk ook zo gebeurd. Als je het dagelijks doet, heb je het langst plezier van je kostbare hoorhulpen. Ze gaan langer mee. En het is hygiënisch. Je oren blijven in goede gezondheid met schone hoortoestellen.

Enkele tips voor alle toestellen
- Het rechterhoortoestel heeft een rode markering en het linkerhoortoestel heeft een blauwe markering. Daar is een handig ezelsbruggetje voor! Rrrrood is rrrechts. Blllllauw is llllinks!
- Verder gebruik je altijd een zachte, droge doek om je hoortoestel schoon te wrijven. Gebruik nooit water, alcohol, een schoonmaakmiddel of andere vloeistof.
- ’s Avonds of als je je hoortoestel op een ander moment even uitdoet, dan leg je ze het beste met de batterijlade open. De hoortoestellen worden op deze manier geventileerd en eventueel vocht kan verdampen. Nog beter is het om je hoortoestellen elke avond in een elektrisch droogapparaat te laten drogen. Naast het verdampen van vocht, zorgen ze ook voor het doden van bacteriën en schimmels. Drogen kan ook in een eenvoudig droogdoosje, waar een droogtablet in ligt. Plaats in beide gevallen je hoortoestel met de batterijlade open in het doosje!

Uitleg over schoonmaken
Draag je nu een hoortoestel met luidspreker in het oor, een hoortoestel in het oor of nog een andere versie van onze hoortoestellen. Elk hoortoestel heeft zo zijn eigen manier van schoonmaken. Uitleg hierover kun je vinden via de volgende link op  onze website: Instructies. Natuurlijk kun je ook altijd terecht bij onze audiciens om je te helpen of om al je vragen te laten beantwoorden!