Laat u horen

Merkt u dat u steeds slechter kunt horen? Heeft u misschien last van een ruis in uw oren? Bent u benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Deze mensen gingen u al voor. Zij kozen voor onze hoorzorg en vertellen u hier graag meer over.

De heer Wouters, 74 jaar

"De Lyric is een uitkomst voor mij. Ik ben nog steeds actief betrokken bij ons familiebedrijf, W. Wouters & Zonen, een garage gespecialiseerd in auto-onderdelen. Door dat werk zet ik heel vaak mijn leesbril op en af. Met hoorapparaten achter mijn oren zou dat enorm vervelend zijn. De Lyric zit in mijn oor en ik merk eigenlijk alleen dat ik deze hoortoestellen heb, als ik bij Verhoeven Hoorcomfort langs ga voor controle of voor de batterij."
"Ik besefte pas wat ik al die tijd gemist had, de eerste keer dat de Lyric aangezet werd. Tranen in mijn ogen: Ik kon weer horen! Voorheen ging ik hooguit een half uurtje naar een verjaardag, ik verstond alles maar amper en het rumoer was erg vermoeiend. Met Lyric kost het me helemaal geen moeite meer en kan ik weer van een feestje genieten. Ook in vergaderingen met meerdere personen tegelijk, heeft Lyric meerwaarde en kan ik iedereen weer goed verstaan. Ik heb niet hoeven wennen aan de Lyric. Mijn vrouw wel. Ze bleef maar hard tegen me praten, terwijl dat helemaal niet meer nodig was.

Doordat mijn gehoorgangen niet helemaal symmetrisch zijn, is het in het begin zoeken geweest naar de juiste oplossing. Het hoortoestel drukte op een plek in mijn oor en zorgde steeds voor ontstekingen. Door goed contact met de KNO-arts van het Maxima Medisch centrum, werd mijn gehoorgang onderzocht en is geadviseerd om tot een andere passing te komen. Ik draag nu links en rechts verschillende maten Lyric. Daarmee is mijn probleem opgelost. Mooi om te zien dat de verschillende partijen binnen de hoorzorg samenwerken om voor de klant tot de beste oplossing te komen!"

Famke van der Sande, 12 jaar

"Twee jaar geleden werd er bij Famke ineens best veel geleidingsverlies geconstateerd," vertelt Samantha, moeder van Famke. "Famke komt al sinds haar geboorte bij de Down Poli van het Maxima Medisch Centrum en van daaruit zijn we toen naar het audiologisch centrum gegaan. Famke heeft al vanaf haar eerste jaar buisjes en vaak last van een loopoor. Dit heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat haar gehoorverlies niet zo snel opviel."
"Het eerste advies was een hoortoestel in de vorm van een haarband. Famke draagt ook een bril en dat werd wel heel veel poespas op haar knappe hoofdje! Door die bril waren wij al bekend met Verhoeven en met het audiologisch rapport zijn we zo bij Hoorcomfort binnen gekomen. Gelukkig werd daar met ons meegedacht. Famke heeft eerst 2 weken best wel grote toestellen op proef gedragen. Zo groot op een kinderhoofd, ze kreeg er flapoortjes van. Daarna zijn we gelukkig bij de hoortoestellen gekomen die ze nu draagt. In een mooie pastel roze kleur! Roze is de lievelingskleur van Famke, dus deze waren meteen favoriet."

"Ik kan tal van redenen opnoemen, waarom wij zo graag bij Verhoeven Hoorcomfort komen. Eén van Famkes hobby’s is zwemmen. Speciaal uit het filiaal in Bladel werden voor Famke roze zwemdoppen geregeld. Ook als er een slangetje van haar hoortoestel stuk is, worden we ontzettend snel geholpen en gaan we naar huis met een gerepareerd slangetje én een reserveslang. Zelfs toen de batterijlades stuk waren en deze niet meer in de pastel roze kleur te bestellen waren… Danique (audicien in Veldhoven) is op zoek gegaan naar nagellak in de juiste kleur en heeft de batterijlaadjes voor Famke gelakt! Dat is toch hartstikke leuk!?  Famke én wij voelen ons hier helemaal thuis!"  

Linda, 31 jaar, en Mara, 3 jaar

"Slechthorendheid is bij ons in de familie niet onbekend. Mijn moeder en ooms en tantes van mijn moeders kant dragen allemaal hoortoestellen. Daarna is het steeds 50/50. Mijn zus hoort goed, ik niet. Mijn dochter Mara hoort niet goed, mijn zoontje Leon van anderhalf wel."
"Ik kreeg mijn eerste hoortoestellen toen ik 4 jaar was. Bij Mara was dit gelukkig al veel eerder mogelijk. In de kraamweek is een hoortest afgenomen en die gaf meteen aan dat Mara niet voldoende hoorde. Toen ze 1 maand oud was, zijn we naar het audiologisch centrum geweest voor een BERA-test. Mara kreeg haar eerste hoortoestellen toen ze 4 maanden oud was. Waar ik als 4-jarige startte met analoge hoortoestellen, heeft Mara nu geavanceerde digitale toestellen en weet ze niet beter dan dat ze goed hoort. Bij het audiologisch centrum ‘scoort’ ze hetzelfde als een goed horend kind, dus we weten dat haar hoortoestellen goed werken.

Mara weet zelf dat haar toestellen uit moeten als ze in bad of naar bed gaat. Op het kinderdagverblijf is iedereen op de hoogte van het in- en uitdoen. Eigenlijk is alles zo heel gewoon voor Mara! Enig probleempje is dat de hoortoestellen soms in de zandbak zoek raken… Gelukkig kennen we iemand met een metaaldetector!

Ikzelf was op mijn 15e één van de eersten met digitale hoortoestellen. Ik kom al mijn hele leven bij Mike (audicien) en hij wist dat ik die toestellen moest hebben! Die hoortoestellen hebben bijgedragen aan het feit dat ik toen van de MAVO naar de HAVO ben gegaan. Het is goed om open te zijn over je hoorprobleem. Mensen houden er dan meer rekening mee en begrijpen het als je anders reageert, omdat je iets niet hebt gehoord. Ik zie steeds meer mensen met lichte hoorproblemen met hoortoestellen en dat is super, want een goed ingesteld hoortoestel verrijkt je leven enorm.

Wat ik en Mara fijn vinden aan Verhoeven Hoorcomfort: Ze denken met ons mee en al kom je 20 of 30 keer terug: Geen probleem! Pas als wij tevreden zijn, zijn ze dat bij Verhoeven ook. Nummer 3 is hier op komst! We zijn benieuwd of hij of zij straks ook mee mag naar Verhoeven Hoorcomfort. We hebben in ieder geval genoeg ervaring en weten heel goed waar we moeten zijn!"