Fietsen met een hoortoestel

Terug naar overzicht/Blog

Fietsen met een hoortoestel

Fietsen is heerlijk, zeker wanneer de zon een beetje schijnt. Als je wat minder hoort en hoortoestellen draagt, kun je je onzeker voelen op je fiets. Je hebt er minder vertrouwen in, omdat je niet alle geluiden om je heen goed kunt horen. Gelukkig hebben de hoortoestellen van tegenwoordig bijna allemaal ruisonderdrukking van de wind. We geven je nog een paar tips, zodat je met een gerust gevoel op pad kunt met je stalen ros.

Relax
Doe rustig aan op de fiets. Als je je route goed gepland hebt en op tijd vertrekt, heb je geen haast. En dus alle tijd om alles rustig te overzien. Laat die scooters en gehaaste fietsers je maar voorbij gaan. Als je achteraan staat bij een stoplicht, heb je een veel beter overzicht.

Zintuigen
Doordat je ene zintuig wat minder is, moet je andere het overnemen. Je kan dan wel wat minder horen, met je ogen kun je dat heel veel ophalen. Zorg dat je goed zicht hebt op de fiets. Fietsspiegels maken dat jij ook ziet wat er achter en aan de zijkant gebeurt. Zo kan je situaties beter inschatten. En zit je ook zekerder op de fiets.

Rekening houden
Er zijn bordjes beschikbaar voor op je fiets, die duidelijk maken voor andere mensen dat jij wat slechter hoort. Want als jij je medeweggebruikers laat weten dat jij wat minder hoort, kunnen zij ook rekening houden met jou.

Draadloos hulpmiddel
Samen fietsen is gezellig! Maar wordt minder als je elkaar niet verstaat. Bij veel hoortoestellen bestaat de mogelijkheid om een hulpmiddel te gebruiken, welke je bij je fietsgezel aan zijn kraag kan vast maken. Deze microfoon maakt draadloos verbinding met je hoortoestel, zodat jij de spraak direct in je hoortoestel binnen krijgt. Gezellig praten en fietsen kan prima met deze oplossing! Voor meer informatie loop je gewoon bij ons binnen.