Verhoeven Hoorcomfort
Blog Verhoeven Hoorcomfort

Blog Verhoeven Hoorcomfort

Je hoortoestel schoonmaken
20 mei 2019

Je hoortoestel schoonmaken is belangrijk en eigenlijk ook zo gebeurd. Als je het dagelijks doet, heb je het langst plezier van je kostbare hoorhulpen.

Lees verder>>

Je rechteroor luistert beter
18 maart 2019

Let er maar eens op: Als je echt graag iets of iemand wilt horen, dan draai je daar je rechteroor naartoe. En wist je dat we de informatie die we door ons rechteroor binnenkrijgen ook beter kunnen verwerken dan de informatie die via ons linkeroor binnenkomt?  

Lees verder>>

Een dagje decibellen!
18 februari 2019

Een gezond oor kan geluiden tot 80 dB prima verdragen. Hoger dan 80dB wordt spannender. Want hoe langer een oor daar aan wordt blootgesteld, hoe meer kans op gehoorbeschadiging. Hoeveel decibellen krijg je eigenlijk op één dag te verduren?

Lees verder>>

Gehoorschade door te luide muziek
14 januari 2019

Een nog altijd onderbelicht onderwerp en een steeds groter wordend probleem: gehoorschade door te luide muziek. De muziek staat gewoon te hard!

Lees verder>>>

Wie betaalt je hoortoestellen?
17 december 2018

‘Gratis hoortoestellen’, ‘Hoortoestellen zonder bijbetalen’, ‘Nu geen eigen bijdrage’ kreten die regelmatig voorbijkomen tijdens de reclameblokken op TV of in vetgedrukte letters geprint op reclameblaadjes. Laten we voorop stellen dat gratis hoortoestellen niet bestaan.

Lees verder >>>

Hoortoestel onder de loep: Marvel
19 november 2018

Phonak introduceert hun nieuwste multifunctionele wonder: de Phonak Marvel. Een hoortoestel dat een uitzonderlijke geluidskwaliteit combineert met alle innovaties van de afgelopen jaren uit de hoorbranche.

Lees verder >>>

Een piep in je oor
15 oktober 2018

Tinnitus is het horen van een piep, ruis, brom of fluit in 1 of beide oren of in het hoofd, zonder dat er een externe geluidsbron is. Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd.

Lees verder>>>

Ouderdomsslechthorendheid vanaf 30 jaar?
17 september 2018

Wanneer je ouder wordt, is slecht horen een natuurlijk verschijnsel. Het hoort er gewoon bij. Maar wist je dat dat al kan beginnen vanaf de 30 jaar?

Lees verder>>>

Hoortoestel onder de loep: Lyric
20 augustus 2018

Hoewel heel jammer, want nergens voor nodig, brengt een hoortoestel nog wat schroom voort. Een hoortoestel nemen of zelfs moeten, dat kan wel, maar dan wel het liefst onzichtbaar. Nu is er op dat gebied al heel wat mogelijk! De Lyric van Phonak bijvoorbeeld.

Lees verder >>>

Een eerste bezoek aan de audicien
16 juli 2018

De eerste stap is gezet. Een afspraak is gemaakt en je wordt verwacht bij de audicien. Goed bezig! Maar wat kun jij verwachten? Wat gebeurt er bij zo’n eerste afspraak en kun je je erop voorbereiden?

Lees verder >>>

Standaard hoortoestel of privaat hoortoestel
11 juni 2018

Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een standaard hoortoestel en een privaat hoortoestel? Kort door de bocht: je zou ze kunnen vergelijken met mobieltjes. En dan is het standaard hoortoestel de Nokia 3310, het private hoortoestel is 1 van de nieuwste iPhones.

Lees verder >>>

Uit eten met gehoorverlies
14 mei 2018

Een restaurant is vaak een levendige ruimte met gezellige drukte en veel achtergrond geluiden als gerinkel van borden en bestek of geschuif van stoelen. Een leuk avondje uit met heerlijke eten, kan ook heel vermoeiend zijn. Zeker als je slechthorend bent.

Lees verder >>>

Waarom draag jij geen hoortoestel?
9 april 2018

Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 7 jaar wachten, voordat ze een hoortoestel aanschaffen. 7 jaar! Dat betekent 7 jaar na een eerste indicatie of gehoortest. En dus nog langer nadat hun omgeving ze aanspoorde om die test te laten doen.

Lees verder >>>